Dolgok, amiket ne hozz magaddal kollégiumba

Spórolj meg magadnak egy felesleges hazautat azzal, hogy elolvasod: mik azok a dolgok, amiket semmiképpen ne hozz magaddal kollégiumba.

Azt már egyszer összeszedtük egy pipálgatós listába, hogy elsősként miket hozz magaddal kollégiumba, de ugyanilyen fontosnak érezzük azt is elmondani, hogy mik azok a dolgok, amiket semmiképpen ne.

Első olvasásra több pont viccesnek tűnhet, hiszen ki hoz már afrikai csigát, vagy mosógépet kollégiumba? Hidd el nekünk, hoznak.

Amiket ne hozz magaddal kollégiumba

Elöljáróban annyit, hogy a legbiztosabb módszer megkérdezni a szeniorod, kollégiumi tanárod.

Háziállat

A szabály eleinte az volt, hogy csak olyan állat lehet a kollégiumban, amit akváriumban lehet tartani. Ez módosult arra, hogy hosszútávon meg is él, hisz macskát is lehet akváriumban tartani. Mielőtt bármit hoznál, egyeztess Szenioroddal, mivel a kollégiumokban működik olyan öntevékeny kör, ami akváriumban élő állatok tartását segítik (Aqua kör).

Fegyver

Egzotikus állat a vipera, és a boxer is egy csodálatos teremtés, de talán sokkoló lehet számodra a tény, hogy ebben a mondatban nem a dobócsillag az egyetlen fegyver. Amennyiben valaki fegyvert birtokol, haladéktalanul kicsapják a kollégiumból, és hidd el, az ilyesmit nem lehet titokban tartani, mert rendkívül gyorsan terjed az egyetemen.

Nem az évszaknak megfelelő ruházat

Egy kollégiumi szobában 2-3 fő lakik, a rendelkezésre álló tárolóhelyek száma pedig korlátozott. Ha a szekrény a 2 téli kabátoddal, bakancsoddal és vastag nadrágoddal van megtömve, nem lesz hova tenned a lengébb öltözéket. Ha már huzamosabb ideje megváltozott az időjárás, vidd haza kisebb adagokban az éppen nem aktuális ruházatot.

Elektromos eszközök

Nagyobb teljesítményű és méretű elektromos eszközök, mint például hűtő, tv, rezsó, mosógép minden kollégiumban rendelkezésre áll, így azt nem kell hoznod. Többek között azért sem, mert tiltja a házirend, hisz ha mind az 500 hallgató ráköt egy 3.000 W-os rezsót a kolis hálózatra, nem valószínű, hogy aznap bárki jóllakik.

Ha a Hotel Magisterbe vagy Központi kollégiumba nyertél felvételt, nyomtatót sem kell hoznod magaddal, mert van külön nyomtatós szoba.

Koliszoba

Középiskolás emlékek

Egyrészt feleslegesen foglalják a helyet az asztalon, másrészt épp elég emléket fogsz szerezni itt az egyetemen. A párodról se hozz képet, úgyis lesz másik.

Gurulós szék

Néhány kollégiumba kizárólag orvosi igazolással lehet behozni gurulós széket. Mielőtt kapásból azzal jönnél, tájékozódj Szeniorodnál, hogy a kolidban engedélyezve van-e.

Falra szögelhető, ragasztható dolgok

Elég drága a koli falának újra glettelése és festése, ezért nem szokták engedni, hogy mindenki kénye kedve szerint szögeljen és ragasszon. A Hotel Magisterben például kifejezetten tiltólistán van a cellux, mert leszedi a festéket a falról.

Végszó

Reméljük ezzel a tudással a tarsolyodban nem kell majd távolsági buszon hazacipelned a Veszprémben vásárolt mélyhűtőt. Ne feledd, ha érzed, hogy valaminél rezeg a léc és nem vagy benne biztos, hogy elhozhatod, keresd Szeniorod, vagy írj nekünk, és mi megkeressük a megfelelő embert aki válaszolni tud a kérdésedre.

Van egy 60+ elemből álló listánk azokról a dolgokról amiket érdemes elhozni koliba, és egy rövidebb kifejtős azokról, amik nélkül semmiképpen ne gyere . Nézd át ezeket is!

Képek: Pandás borító , Koliszoba Pacher Márkus fotós barátunk munkája.


Legyen több pénzed, mint a szüleidnek!

Minél fiatalabban kezdesz el odafigyelni a pénzügyeidre, annál nagyobb az esély rá, hogy sikerülni fog.

Beosztom.hu