Kollégiumi Halloween programok: vedd kezedbe a szervezést

Szeretnéd, ha a környezetedben is lennének Halloween programok, azonban senki nem lép semmit az ügyben? Itt a tökéletes alkalom, hogy kezedbe vedd a szervezést, szerezz némi tapasztalatot és végeredményben élvezd a gyümölcsét annak, amit megalkottál.

Mielőtt őrült vásárlásba kezdenél, járd végig a boltokat a legjobb árakat keresve, és tervezz meg mindent:

 1. Találj ki egy jó történetet
 2. Rendezd be a helyszínt
 3. Keress hátborzongató zenéket
 4. Készíts szellemes welcome drinket
 5. Süss ki valami szörnyen jót
 6. Játszass halloweeni játékokat
 7. Keress támogatókat

Teremtsd meg a TÖKéletes hangulatot

Az emberek többsége sokkal szívesebben vesz részt egy rendezvényen, ha sikerül megteremteni egy jó alaphangulatot. Persze az ötlet önmagában nem elég, résztvevőket is kell hozzá toborozni, amihez a legjobb megoldás továbbra is a facebook esemény. Arra figyelj, hogy ne 3 nappal a halloween program előtt hozd létre, hanem adj neki 2-3 hét felutási időt, hogy szépen lassan egye bele magát az emberek tudatába.

Legyen egy érdekes háttér sztorid

Ha nem csak úgy bedobod a köztudatba a rendezvényt, hanem folyamatosan csepegteted az információkat, amik idővel egy teljes egésszé állnak össze, garantált sikered lesz. Szánj rá egy kreatív órát, hogy előrukkolj valami izgalmas történettel, ami magával ragadja az olvasókat, és fenntartja érdeklődésüket.

Íme egy rövid példa:

Panda horror halloween
Október 26. Bundás pandánk elkóborolhatott az őszi falevelek fergeteges forgatagában, ugyanis ma nem jött haza szokásos napi túrájáról.
Október 27. Még mindig semmi hír, de különösebben nem aggódunk, a nappalok még melegek, és egyébként is kemény fából faragták, elvégre a panda is egy medve.
Október 28. Na jó, két napnál tovább sosem szokott távol lenni, kezdek aggódni… Lehet, hogy baleset érte, délután kisétálok az erdőbe.
Október 29. Tegnap sötétedésig kint voltam, de az ég világon semmit nem találtam. Se egy lábnyom, se egy fekete-fehér szőrcsomó. Itt az ideje nagyobb erőkkel keresni.
Október 30. Reggel hivatásos kereső csapat indult az erdő mélyére, most 23:19-van és még semmi hír…
Október 31. Megtalálták. Holtan. A fekete foltjai teljesen kifehéredtek, azt mondják a rémület okozhatta. Találtak mellette még 4 másik medve tetemet, melyekből már csak csontok maradtak, úgy néz ki valaki minden évben leöl egy medvét. A félelmetes azonban az, hogy mindegyik mellett hevert egy emberi csontváz is. A gazdájuk. Bundás ennyit festett fel véres mancsával a földre: MENEKÜLJ

A helyszínt akár ennek a történetnek megfelelően is berendezheted, a feladatokat pedig a témához szabhatod. Határt csak a fantáziád és időd szab neki.

Rendezd be a helyszínt

Ezt teheted kis lépésekben, minden nap egy-egy új dekorációval, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor az esemény napján a vendégek megérkezése előtt. A lényeg, hogy bármelyiket is választod, legyen egy terved. Sokkal ütősebb halloween dekorációkat tudsz készíteni, ha előre utána nézel a lehetőségeknek, elintézed a bevásárlást egy dekor boltban, és esetleg még segítséget is kérsz az adott napra valakitől. Mutatom mit csináltunk mi:

Halloween temető dekoráció
Halloweeni ajtó dekoráció szellem
Halloweeni fal dekoráció
Halloweeni fal dekoráció
Halloween fal dekoráció festés
Halloween falfestés
Halloweeni dekoráció
Halloween dekoráció tökök
Halloween lámpás
Halloween programok
Halloween falfestés
Halloween
Halloween véres fal
Halloween program
Halloween programok: vedd kezedbe a szervezést

Keress hátborzongató zenéket

Akár temető kopjafái között szürcsölik vendégeid az agyvelő koktélt, akár egy boszorkány kunyhó üstjében rotyog a következő varázs italod, mindenképpen keress valami háttérzenét aláfestő hangokkal.

Egyik kedvenc oldalam az ambient-mixer.com , ahol tanuláshoz is lehet tökéletes könyvtári vagy kávéházi hangulatot varázsolni, azonban számunkra sokkal fontosabb, hogy kitűnő halloweeni készleteik vannak . 8 darab előre összeállított hangot tudsz egy mixer segíségével variálni (lejátszás hangereje, gyakorisága), illetve tetszés szerint lecserélheted azt amelyik nem tetszik.

Temetős témához ez a varjús nagyon jó: http://halloween.ambient-mixer.com/the-scarecrow
Kísértetházhoz némi ajtó nyikorgás és bohóc kacaj: http://halloween.ambient-mixer.com/happy-halloween–deary-

Rettentő jó Halloween koktélok

halloween-welcome-drink
Lehet, hogy vendégeid nem akarják leini magukat a sárga földig, viszont egy welcome drinket a legtöbben el szoktak fogadni. Mi elég egyszerűre vettük a formát, mivel jägerből raktuk ki a koli nevét, de ennél sokkal kreatívabb halloweeni italokat is lehet készíteni, például véres agy kokélt.

Szörnyen finom halloweeni ételek

Halloween ételek boszorkány ujj
Halloween sütik
Halloween ételek

Ha a dekorációba vagy a feladatok között tervezel tökfaragást, semmiképpen ne dobd ki a magokat, ugyanis nagyon finom pirított tökmagot tudsz készíteni belőle tetszőleges ízesítésben.
Nálunk nagyon népszerű volt a habcsók szellem és a különböző formájú mézeskalács, a boszorkány ujjakról nem is beszélve!

Rémisztő halloween játékok

Ha már sikerült összerántani a bandát, nem ülhettek ölbetett kézzel tökmagot ropogtatva! Mielőtt teljesen kiültne mindenkit a sok szellem koktél, játszatok valami jót!

Halloween kvíz

Az egyik legegyszerűbb játék, mindig érdemes készenlétben tartani egy pár kinyomtatott példányt. Ha véletlenül hiba csúszik a rendszerbe és a program szervezés megakadna valahol, csak előkapod a halloween kvízt és már le is kötötted az embereket 20-30 percre.

Mysterium társasjáték

Ha részese szeretnél lenni egy igazi szellem idézésnek, aminek segítségével fényt deríthettek társaiddal egy 1910-es gyilkosságra, ez a neked való játék. Egyikőtök lesz a szellem aki látomás kártyák segítségével próbálja rávezetni a többieket arra, hogy ki, hol és mivel követte el a gyilkosságot. Hasonló a Cluedohoz, nekünk azonban sokkal jobban bejött!

Múmia készítés

Főleg koliban játszottuk csapatvetélkedőkön. Minden csapatból kijön két ember, az egyik kap 4-5 tekercs WC papírt és adott idő alatt minél jobb múmiát kell csinálnia társából. Rendkívül mókás játék!

Pufiból temető

Pufi, kuki, extrudált kukorica rudak… sok néven ismerik, azonban egy tulajdonságát mindenki ismer: ha benyálazod, tök jó cuccokat lehet belőle építeni. Nem is gondolnád milyen jó temetők és csontvázak születtek nálunk!

Lufi tök pukkasztás

Lehet kapni olyan lufit, amik halloween tök mintázatúak. Valamelyikbe rejts el egy nyertes cetlit, fújd fel őket és borísd be őket a szoba közepére. Amint eldördül a rajtjelzés, az embereknek ki kell pukkasztani őket, hogy megtalálják a nyertes cetlit.

Csinálhatod azt is, hogy mindegyik lufiba rejtesz cetlit, így taposás után azonnal rá fogják vetni magukat a kidurrantott tökre. Bár nagyobb móka, vigyázz, mert nálunk ebből volt már AGYON taposott ujj.

Pókháló célbadobás

Egy HULLA-hopp karkika belsejébe maszkolószalag segítségével készíts pókhálót, amire a versenyzők vatta golyókat tudnak dobálni. Áztasd a pamacsokat színes festékbe, vagy külön hálókra dobáljanak a játékosok, hogy meg tudjátok számolni a pontokat.

Mielőtt elkezditek a játékot, teszteld le, hogy elég erős-e a ragasztó és megtapadnak-e rajta a vatták.

Halloweeni pók futam

Szerezz be néhány mű pókot valamelyik játékboltból, készíts egy pályát, és adj a játékosoknak 1-1 szívószálat. Az nyer, akinek először sikerül átfújnia a pókját a célvonalon.

Ha kicsit meg szeretnéd bolondítani, szórj a pályára lisztet. Kicsit többet kell takarítani utána, de roppant vicces!

Szerezz támogatókat a halloween programhoz

Ha nem csak egy 5-10 fős albérletes bulit csinálsz, hanem egy kollégiumi vagy céges összejövetelt 50+ vendéggel, akkor bátran nekiállhatsz támogatókat keresni.

Mindig olyan dolgot kérj, amivel az adott támogató jelölt foglalkozik. Például ha felkérnéd a Panda pizzériát támogatónak, mi adnánk neked 4.000 Ft-ot. Ebből a pénzből te 20 kg lisztet tudnál venni a boltban, mi pedig beszállítóinkon keresztül akár 50 kg-ot is. (Csak példa, lényeg hogy aki nagy tételben vásárol általában kedvezményt kap, ráadásul általában még az áfát is vissza tudja igényelni).

Egyébként jobban szeretnek a cégek terméket adni, hisz ha esetleg megtetszik a rendezvény résztvevőinek, később talán vásárlókká válnak. Ezzel szemben pénz felajánlása esetén pusztán elhangzik a nevük egyszer-kétszer, ami igen csekély reklámnak számít.

Fontos, hogy mielőtt odamész egy kocsmához vagy pizzériához, gondold végig mi az amit nyújtani tudsz a számukra. A két szép macska zöld szemedért nem fognak adni semmit, viszont kapva kapnak olyan ajánlatokért, mint a következők:

 • Náluk kezditek vagy fejezitek be az estét (kocsma)
 • Berendeltek tőlük 50 db pizzát 20% kedvezménnyel
 • Megnevezitek őket fő támogatóként, és ezt hangoztatjátok médiában is
 • Beleszőttök valami jótékony dolgot amit támogathatnak

Gondolkodj hosszútávon, és inkább kínálj első alkalommal valami kedvezőbbet, így jövőre bőkezűbben segítenek (saját pizzériánkból kiindulva).

A halloween program vége

A program végeztével kérj visszajelzéseket vendégeidtől. Ha esetleg nem sikerült olyan jól mint vártad és megkérdezed őket a véleményükről, sokkal szívesebben jönnek el jövőre is, mert látják rajtad az igyekezetet.

Amennyiben első alkalommal szervezel rendezvényt, készülj fel a negatív kritikákra. Tartsd azonban fejben, hogy ilyen vélemények nélkül nehéz lenne fejlődni, így ne sértődj meg rajtuk.

Legyen pandasztikus Halloweenod!


Legyen több pénzed, mint a szüleidnek!

Minél fiatalabban kezdesz el odafigyelni a pénzügyeidre, annál nagyobb az esély rá, hogy sikerülni fog.

Beosztom.hu