Kollégiumi szoba berendezése

Legjobb koliszoba verseny: veszprémi kollégiumi szoba díszítés

Milyen a legjobb koliszoba? Erre a kérdésre keresi a választ a veszprémi kollégiumi szoba díszítő verseny, melyet minden évben megrendezünk!

Nem olyan egyszerű egy kollégiumi szoba berendezése, főleg ha nyerni is szeretnél vele, mivel minden kollégium komoly házirenddel és rengeteg szabállyal rendelkezik:

  • Nem lehet falra ragasztani
  • Tilos szögelni
  • Nem hozhatsz be saját bútort
  • Nem tarthatsz növényt a szobában

Meilőtt elmenne a kedved az egésztől, mutatunk néhány ötletet amitől tuti beindul a fantáziád!

Koliszoba díszítés: így csináltuk mi

Ahelyett, hogy külföldi példákkal dobálóznánk, megmutatjuk mi mit hoztunk össze amikor kollégisták voltunk:

A képeket a szoba másik lakója, a profi fotós, az életművész, a playboy és a legjobb barátunk: Pacher Márkus készítette. A koliszobát együtt rendeztük be és díszítettük fel, mégpedig a következőképpen:

Szoba festés és színek

A legtöbb kollégiumban nem engedik meg a falak festését, nekünk ezzel szerencsénk volt: a falak kaptak egy jó M20 moha színt, mely nagyon jól összhangban volt a sötétzöld függönnyel, ráadásul előtte a folyosót is ilyen színűre festettük. A szoba ajtaja mellett lévő puli nem photoshop!

Az ágyon lévő kék lepedő és kék huzat, illetve Márkus ágyán a piros lepedő piros huzat nagyon jól mutat, főleg ha minden nap szépen meg van ágyazva.

Egy másik szoba fala így nézett ki:

Nőnapkor ki ne hagyjátok, hogy felköszöntitek a koli lányait, megéri!

Koli kabala

Az évek során szereztünk szivárvány színű Funky Sünt, és egy sárga Flat Ericet, ami amerikai focis felszerelésbe volt öltöztetve amikor éppen nem volt edzésünk.

A fotókon ugyan nem látszik, de Márkus nagy bringás, így az előtérben egy kerékpár lógott a plafonról lefelé, illetve fotósként rengeteg rendezvényen részt vett, ennek hála kismillió badge töltötte ki az egyik sarokban az űrt.

Apró koliszoba díszek

Fontosnak éreztük, hogy mielőtt valaki belép a szobába, egyből tisztában legyen vele hol van, és kik fogják fogadni, ezért az ajtófélfára 1 Ft-osokból felragasztottuk a szobaszámot, névtábla helyett pedig egy képet tettünk ki magunkról.

Hobbitól függően, a szoba egyik polca ritka routerekkel, másik pedig fotós cuccokkal volt megtöltve.

Külföldön ilyen egy király kollégiumi szoba berendezése

Amint látod, egy jól kiválasztott szőnyeg vagy egy gondosan megszerkesztett parafa tábla rendkívül sokat tud dobni a a szoba hangulatán.

És ez még csak a kezdet! További példákat találsz Pinterest oldalunkon!

Legjobb koliszoba verseny

A nyereményeket, a játék szabályzatát és a nevezés menetét megtalálod a Panda Büfé oldalán.

Nem kell az egész szobának patentül kinéznie, sokszor 2-3 jó fotó és hangulatos elem is meggyőzheti a zsűrit arról, hogy egy ilyen szobában bizony érdesmes lakni.

Ha nem vagy veszprémi ne csüggedj, jövőre országos szinten is meghirdetjük a Legjobb Koliszoba versenyt! Addig is szívesen várjuk a képeket a Te kollégiumi szobádról az info@pandaegyetem.hu címre!

Ha pedig véletlenül nem kerültél be koliba, akkor se csüggedj! Mi nyáron így oldottuk meg, és nagyon hangulatos volt!

Nyári kollégiumi szállás: Teleki Hacienda, még Facebook oldala is volt!
Nyári kollégiumi szállás: Teleki Hacienda, még Facebook oldala is volt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .