Kérdések és válaszok panda

Pandák lettek a nap bloggerei!

Tagjai vagyunk a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségének, ahol minden nap kijelölnek valakit a nap bloggerének.

Ma minket tiszteltek meg a csoport tagjai kérdéseikkel, amiket most örömmel megválaszolunk!

A Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségét Pusztai Ádám, a Kollektíva alapítója ajánlotta nekünk. Nagyon jó ötlet volt csatlakozni hozzájuk, egy kiváló közösség!

magyar bloggerek és blogkedvelők közössége

Lássuk a kérdéseket!

Balázsné Sándor Zsuzsanna az Egy egészségesebb élet írója tette fel az első kérdést:

“Nagyon szuper a weboldalatok! Mennyien ,,álltok” a weboldal mögött? Honnan jött az ötlet, hogy így segítsetek a diákoknak?”

Kedves Zsuzsanna, a weboldal készítése mögött egyedül én, Ratting Gergely állok. Ez egyben a hobbim és munkám is, így szabadidőmben bőven ráérek szöszmötölni vele.

Ratting Gergely
Bal felső nőnapon amerikai focis törött kézzel; Jobb felső 3 nap tanulás után az egyetemen; Bal alsó néha sármosan tudok nézni; Jobb alsón éppen szakács pályafutásom hullámvölgyében odaégetett pizzát fogyasztom

A cikkeket is én írom, azonban az ehhez szükséges tudással és tapasztalattal nem rendelkeznék, ha nem jártam volna egy szuper egyetemre, nem laktam volna egy szuper kollégiumban, és nem lennének szuper barátaim. (Pannon Egyetem, Teleki kollégium, [Pacher Márkus, Berkes Attila, Danyi István, Haraszti László,Pusztai Ádám, Hajnal Dávid])

Van egy mondás: Segíts magadon, Isten is megsegít. Szerintem ez így hangzik helyesen: “Segíts magadon, aztán segíts másokon.”

Rengeteg pozitív tapasztalatom ered olyan helyzetekből, amikor másokon segítettem anélkül, hogy számítottak volna rá: állatvédő egyesület, mentőállomás dolgozói, gyermekkórház, Veszprémi tűztorony felújítás és ingyenes helyijárat alkalmazás. Ezt a listát szerettam volna kibővíteni azzal, hogy az egyetemen szerzett tapasztalatomat megosztom a hallgatókkal.

Barátaim a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségének tagjai, a kollégiumi és egyetemi élet meghatározó alakjai, akiknek segítségével megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni az egyetemisták és kollégisták mindennapjaiból, legyen szó tanulásról, szórakozásról vagy szakmai előremenetelről.

Köszönöm a kérdésed, összefoglalva: fizikailag én állok a Panda Egyetem mögött, azonban rengeteg támogatást kapok hozzá a barátaimtól.

Fónagyné Huszágh Anett a Home made életünk írója azt írta

“Huuu bánom, hogy amikor én voltam ennyi idős nem volt ilyen … milyen visszajelzéseket kaptok?”

Kedves Anett, ha egy jó közösség tagja vagy, akkor semmit nem vesztettél!

Szeptember elején indult az oldalam, amiről szóban eddig nagyon jó visszajelzéseket kaptam. Még rengeteg munka lesz vele mire az összes hasznos tudást meg tudom osztani, illetve mire egy ismert brandet faragok belőle. Jelenleg elég kevesen látogatják, de tartalom is kevés van rajta, így nem látom értelmét különösebben reklámozni. Amint minden szekció elér 15-20 hasznos bejegyzéshez, valószínűleg rááldozok a programozós-pizzériás bevételünkből egy nagyobb összeget, hogy több emberhez eljusson.

A könyvem eddig az első próbálkozás, sokadik olvasásra is találok benne hibát, és a felépítése sem a legjobb, ezért az valószínűleg még sok-sok újraíráson fog átesni, mire elér a kiadás fázisba.

Sallai AdriennMegvalósítás alatt írója arra kíváncsi, hogy

“Miért éppen panda?”

Egyetemi éveink alatt Seniorok voltunk a kollégiumban, akiknek a jelképe ( a mi időnkben ) a Panda volt. Később cégalapításnál kellett valami frappáns név amihez brandet is lehet építeni, ehhez választottuk a szívünkhöz amúgy is közel álló Pandát. Így lett a Panda Büfé és Programozó Kft, ami azóta már sok kezdeményezéünk mögött áll:

  • Panda Büfé – Pizza, saláta és hamburger szeptembertől júniusig
  • PandaArt – Kézzel készült ajándéktárgyak, pirogravírozás, névre szóló személyes tárgyak készítése
  • PanDeveloper – Weboldal készítés, Arduino programozás, SEO optimalizálás, Blogolás
  • PandAnime – Anime klub, Veszprém és környéke anime rajongói számára
  • PanDice – Társasjáték ismertető videók és leírások készítése
  • Panda Egyetem – Tippek jobb jegyek szerzéséhez, spóroláshoz, munka szerzéshez és az egyetemi élet kimaxolásához

Sok szempontból jó választás volt, például elég költséghatékony fekete fehér szórólapot gyártani, ami egyébként megy is az arculathoz.

Mészáros András a Csalán Egyesület tagja arra volt kíváncsi, hogy

“Siki Antalné, a környezetmérnök és vegyészmérnök szakok tanulmányi ügyintézője. Ott van-e még ő az egyetemen? Még mindig ő a környezetmérnökök ügyintézője? (Ha nem, akkor ki?) És még mindig olyan biztos pont egy-egy tanulmányi ügyintéző, mint akkor, vagy csak szerencsénk volt vele?”

Siki néni legjobb tudomásunk szerint már nyugdíjba vonult, azonban még emellett is csinálja az ügyintézést (a környezetmérnök szakét is). Az ügyintézők listáját megtekintheted oldalunkon.

Én Borók Jánosnénál voltam proginfósként, a legtündéribb és legsegítőkészebb ügyintéző akivel valaha találkoztam (és mivel te is hasonlóképpen vélekedsz Siki néniről, ezért általánosíthatunk: a veszprémi ügyintézők nagyon jók!)

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..