Pannon Egyetem Neptun rendszer elérhetőség

Pannon Egyetem Neptun rendszer elérhetőség

A Pannon Egyetem Neptun rendszere simán legyűri látogatottságban a Facebookot, ha éppen vizsgaidőszak van, vagy a kollégiumi díj fizetésének utolsó napja. Megmutatjuk a legfontosabb funkcióit, hogy ne azért csússz fél évet, vagy fizess dupla havi kollégiumi díjat, mert nem tudtad hogyan kell használni.

A Pannon Egyetem Neptun rendszerén keresztül tudod intézni hallgatói ügyeid nagyrészét.

Három Neptun szerver van jelenleg, ha az egyik túlterhelődik vagy nem elérhető, akkor próbálkozz a másikkal:

Első belépéshez a neptun kód pl.: BATMAN és születési dátum kell: pl.: 19811203 ( kell az 19 is!), amit belépés után azonnal meg kell változtatni!

A második legfontosabb dolog, hogy mindig tartsd naprakészen elérhetőségeidet, különös tekintettel az e-mail címedre, mivel a Pannon Egyetem dolgozói (Kollégiumi Iroda, Oktatási Igazgatóság, Tanárok) csak ezen elérhetőségek segítségével tudnak veled kapcsolatba lépni.

Mire jó a Pannon Egyetem Neptun rendszere?

Ha bekerültél a Pannon Egyetem valamelyik kollégiumába, akkor a seniorok és felsőbb éves hallgatók valószínűleg készségesen segítenek majd a rendszer megértésében és használatában.

Amennyiben viszont magadra vagy utalva, jobb, ha nagy vonalakban tudod mire használhatod a Neptun rendszert.

Egy ilyen rendszer használata közben mindenki követ el hibákat. Ha elakadtál, kérd az Oktatási Igazgatóság segítségét.

Neptun tárgyfelvétel, egyetemi órarend

Első belépés után valószínűleg a tárgyfelvétel lesz az első dolog, amit meg kell tenned. Ha ezzel megvagy, elérhetővé válik az órarend, mely jobb esetben nem így fog kinézni:

Kerüld az ilyen óra ütközéseket!
Kerüld az ilyen óra ütközéseket!

Ha minden tárgyat elsőre teljesítesz, valószínűleg nem lesz óra ütközésed, ha viszont valamiből buksz, az következő félévben ütközni fog. Úgy gondolod majd, hogy erre előző félévben bejártál, így majd csak ZH-ra mész el, és vizsga előtt egy héttel nézel be. Az eredmény az esetek többségében egy újabb bukás lesz.

Az öreg rókáknál egy print screenelt órarend a képernyő háttere, vagy kinyomtatják és kiteszik a falra, így nem kell folyton belépni a Neptun rendszerbe.

Leckekönyv és tárgygráf

A leckekönyv menüpont, az ellenőrzőnek felel meg, ahol a vizsgáid eredményét, és a tárgyakhoz szükséges aláírásokat tekintheted meg.

Ha minden jól megy, akkor a mintatantervnek megfelelően haladsz majd a tanulmányaiddal, ha mégsem, akkor egy lelkes hallgató (Szekeres Bálint) által készített Pannon Egyetem tárgygráf segítségével tudod megnézni, hogyan tovább.

Vizsgajelentkezés

Ugyan a Pannon Egyetemen három Neptun rendszer is rendelkezésre áll, tárgy és vizsgafelvétel első napján reggel 8:00-kor gyakran mindegyik túlterhelt.

Régen a kollégisták már órákkal előbb beléptek a rendszerbe, és vagy egy bögre kávé mellett zombi mód kattintgattak az oldalak közt, vagy nemes egyszerűséggel kitámasztották a frissítés gombot. Sajnos mára már mindenkit kidob reggel a Neptun, hogy a hallgatók egyenlő esélyekkel indulhassanak harcba a jobb kurzusokért és vizsgaidőpontokért.

Nagyon fontos, hogy vizsgajelentkezésnél vedd figyelembe az aktuális Tanulmányi és vizsgaszabályzatot, mert ha nem jelensz meg egy vizsgán, könnyen lehet, hogy büntetést kell fizetned.

Befizetés a Neptun gyűjtőszámlára

Ha nem egyik napról a másikra élsz, mindig legyen pénz a Neptun számládon. Ezzel könnyen megúszhatod a felesleges késedelmi díjakat, amik önmagukban nem nagy tételek, de azt a pénzt akár “jegyzetekre” is lehetett volna költeni.

Maga a befizetés roppant egyszerű, mégis minden hónapban van valaki, aki elrontja. A Neptun gyűjtőszámlára való befizetést egy tetszőleges bankszámlaszámról való átutalással lehet megtenni, csak a következő adatoknak kell stimmelnie:

  • Jogosult neve: PANNON EGYETEM
  • Jogosult bankszámla száma:10048005 01426696 01120008
  • A közlemény rovatban a következő formában kell feltüntetni a Neptun-kódod (kizárólag Neptun-kódot írj ide, különben a rendszer nem tudja azonosítani):
    NK-BATMAN (ahol a BATMAN helyére írd a te saját Neptun-kódod)

A banki átutalást követően 7 munkanapon belül kerül a pénz a Neptun gyűjtőszámládra. Ez azt jelenti, hogy ha pénteken 16:00 után utalsz, a bank hétfőn feldolgozza, ezt követő 7. munkanap a következő kedd, tehát az utalástól számított 11. napon érkezik meg a pénzed!

Ha rosszul töltöd ki a közlemény rovatot, és nem tudják beazonosítani a kedvezményezettet, a pénz visszaküldésre kerül. Hibás kitöltés esetén az Egyetem Pénzügyi Osztálya egy 2 000 Ft-os tételt is kiír neked a Neptunba különeljárási díj címén. Hibás kitöltés pl. NKBATMAN, ígya rendszer nem tudja feldolgozni, de kézzel beazonosítható vagy.

Kollégiumi jelentkezés és kollégiumi díj befizetése

A Pannon Egyetem kollégiumaiba (Hotel Magister, Központi Kollégium, Jedlik Ányos Szakkollégium, Vár Kollégium, Nereus Kollégium) való jelentkezést, és az év közbeni kollégiumi díj befizetését is a Neptun rendszeren keresztül tudod megtenni.

A kollégiumi díj havi 10.000 – 30.000 forint között mozog, kollégiumtól és képzési formától függően, melynek fizetési határidejét megtalálod a Központi Kollégium honlapján. Többek között ezért is nagyon fontos, hogy mindig legyen pénz a gyűjtőszámládon, mert bármilyen okból csúszhat a banki utalásod, és ha nincs miből kifizetni a kollégiumi díjat, jön az 2.000 Ft-os pótdíj!

Kérvények leadása

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy átlagos kollégista tanulmányai során legalább egy kérvényt benyújt, mely lehet

  • Jogorvoslati kérelem
  • Abszolutórium kikérése
  • Kreditátviteli kérelem
  • Méltányossági kérelem (Joker, tanulmányaid során egyszer írhatsz a rektornak, ha önhibádon kívül nem tudod teljesíteni tanulmányi kötelezettségeidet)

Amennyiben további információkra van szükséged, a Pannon Egyetem weboldalának Neptun oldalán megtalálod a rendszer részletes leírását “Kiegészítés a Neptun Hallgatói Web Használatához” címen.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .